1 Haziran 2015 Pazartesi

Yaz aylarında cilt bakımınızı ihmal etmeyin

Yaz aylarında cilt bakımınızı ihmal etmeyin


Yazın keyfi, herkesi kucaklayan sıcak yüzü, gelişiyle sevinç uyandırır. Tatiller, akşamları uzayan giden sohbetler hareketli ve eğlenceli günler, geceler mutlaka yaşanacaktır ama bu tempoda da olsa cilt bakımınızda ihmal etmemeniz gereken birkaç nokta var ki hatırlatmak isteriz. Yaz aylarında en çok yapılan hatalar nelerdir kısaca özetleyelim.

Tabiî ki en önemli olan mutlaka bir güneş koruyucu kullanmak. Aslında güneş koruyucu ürünleri her mevsim kullanmamız gerekir ama yazın güneş ışınları daha etkili olduğundan kesinlikle ihmal edilmemelidir.

Güneş koruyucunuz kullanırken sabah sürüp akşama kadar korunduğunuz düşünmek yanlış bir kanıdır. SPF oranına göre en geç 4 saatte bir, denize yada havuza girdikten ve kurulandıktan sonra tekrarlamanız gerekir ki gerçek anlamda bir koruma sağlamış olabilesiniz. Güneşe çıkmadan 20 dakika önce sürmüş olmanız ve yeterli oranda kullanmanızda önemli zira az uygularsanız yine yeterli anlamda korunmuş olmazsınız.



Yazın en kötü yanı sinek, böcek ısırıkları ve alerjilerdir galiba. Böyle bir durumla karşılaşırsanız kaşımadan alerji kreminiz varsa bunu kullanmanız doğru olur.buz yada soğuk su ile pansuman yaparak kaşınma hissini hafifletebilirsiniz.

Cilt bakımınıza ara vermeyin. Çanta boyu, kolay taşınabilir ambalajlar artık her yerde mevcut. Bu şekilde cilt bakım ürünlerini yanınızda rahatça taşıyabilirsiniz ve günde 10 dakika ayırarak cildinizi temizlemek, nemlendirmek gibi basit adımları atlamamış olursunuz.  

Güneş gözlüğü kullanmak sadece gözünüzü değil göz çevrenizi de güneşten koruyacaktır. Gözünüzü güneşte kısmak farkında olmadan göz çevrenizde kaz ayakları oluşturmanıza sebep olur ve bu çizgiler zamanla derinleşerek kalıcı hale gelir.

Bol bol su tüketmeyi ihmal etmeyin vücudunuzun olduğu kadar cildinizin de suya ihtiyacı vardır. Güneşlenmek güzel, hoş fakat daha sonrasında gergin ve kuru bir cilt hiçte hoşunuza gitmez. Bol bol su tüketip nemlendirici kullanmalısınız.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...