12 Ocak 2014 Pazar

Dermokozmetik markalar

Dermokozmetik Markalar
Dermokozmetik Cilt bakım ürünleri 


Son yıllarda cilt saç ve vücut bakımı ile ilgili olarak çok sık kullanılan bir terim var :  Dermokozmetik . Ancak görüyoruz ki bu terimin anlamı çok iyi bilinmiyor . Bazı kozmetik firmaları da bu konudaki kargaşadan yararlanıp ürünlerini dermokozmetik ürün gibi tanıtıyor ve daha seçkin bir konuma yükselmeye gayret ediyorlar. 

Dermokozmetik nedir? 

Dermokozmetik ürünler : Belli bir amaca yönelik olarak hedeflenmiş , etkin içeriklere sahip, dermatoloji kurallarına ve ilaç üretim tekniklerine uygun olarak formüle edilen, üretilen  ve klinik testlerden geçirilen , ilaç gibi ama ilaç olmayan cilt ,saç ve vücut bakım ürünleridir. 

Dermokozmetik ürünler , çoğu zaman bir cilt probleminin çözümü için, ya kendi başlarına ya da bir ilaç tedavisine ek olarak kullanılırlar. Cilt ya da saç üzerine etkileri 3 farklı açıdan değerlendirilebilir. 

1-Kendi başlarına cilt-saç problemini çözebilirler.
2-İlaç tedavisine destek olarak tedaviye katkı sağlayabilirler. 
3-İlaç tedavisinin ya da diğer hastalıkların yol açtığı cilt problemlerini hafifletmek ya da gidermekte etkili olabilirler. 

Örneğin 

Akne tedavisinde kullanılan dermokozmetik ürünler :  

Akne önemli bir cilt problemidir. Cilt altındaki yağ bezlerinin iltihaplanması sonucu oluşur. Bakterilerin etkili olduğu ancak gözneklerin tıkanması ve yağ salgısının normal şekilde boşalamaması nedeni ile oluşan olumsuzluklar sonucu ortaya çıkar. Hormonal faktörlerin de etkisi söz konusudur. 

Akne yani sivilce şiddetine göre farklı tedaviler uygulanır. Hafif aknelerde dermokozmetik cilt temizleme ürünleri, tonikler, nemlendiriciler , peeling ve soyucu etkili kremler çoğu zaman yeterli etkiyi sağlarlar. Bu durum dermokozmetiklerin kendi başına cilt problemlerini çözdüğü durumlara çok uygun bir örmektir.

Bazen akne tedavisi için hekimler tarafından verilen antibiyotikli ilaçlar, kremler, sivilce tedavisinde kullanılır. Bu durumda da yine gözenekleri açan, cildin kendini yenileme hızını arttıran ürünler, cilt temizliğinde kullanılan ürünler ve özel nemlendiricilerden oluşan dermokozmetik ürünler  kullanılabilir .

Ağır kistik akne denilen daha şiddetli akne tedavisinde mutlaka doktor kontrolünde uygulanan oral retionoid tedavisi olarak ta adlandırılan, A vitamini türevlerinin ağız yolu ile alınması ile yürütülen bir tedavi metodu vardır. Bu tedavinin ciltte ve dudaklarda şiddetli kurumaya yol açan yan etkileri olabilir. Bu yan etkilerin çözümü için de dermokozmetik ürünlere baş vurulur. 

Dermokozmetik ürünler yan etki yapabilir mi? 

Dermokozmetik ürünler etken maddeler içeren , cilt problemlerine ve  tiplerine göre farklı  formüllere sahip ürünlerdir. Cilt tipine uygun olmayan , ya da söz konusu cilt problemine uygun olmayan bir dermokozmetik cilt bakım ürünü istenmeyen yan etkilere yol açabilir ya da en azından hiç etki göstermeyebilir. 

Örneğin hassas ve kuru bir cilt için, glikolik asit ya da salisilik asi içeren bir dermokozmetik ürün kullanmanız durumunda , kızarıklık, yanma ,  aşırı hassasiyet ve tahriş oluşması muhtemeldir. 

Dermokozmetik markalar hangileri?

Ülkemizde en çok bilinen dermokozmetik markalar , Avene , Babe , Bioderma, Cumlaude Lab, DDF, Ducray, La Roche Posay, Neostrata, Noviderm, Uriage ve Vichy markalarıdır.  Bu markaların dışında kalan diğer bir çok marka  ara ürün olarak ta tanımlayabileceğimiz ürünlerdir. Bir kısmı da eczane kozmetiği diyebileceğimiz ürünlerdir. 

Dermokozmetik ürünler nerede satılır? 

Ülkemizde dermokozmetik ürünler genel olarak eczanelerde satılmakta. Ancak çok nadiren bazı markalar zincir kozmetik mağazalarda bulunmakta. Fakat dermokozmetik ürünlerin eczacı ya da özel eğitim almış kişilerce sunulması ve dermatoloji uzmanları tarafından öneriliyor olması , dermokozmetiklerin doğru adresinin eczane olduğunu ortaya koymaktadır. 

Bunun dışında online dermokozmetik satışı yapan güvenilir bir kaç site de mevcuttur. 

Neostrata Bionic Eye Cream
Avene Cleanance Cilt Temizleme Jeli





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...