3 Haziran 2015 Çarşamba

ARGAN YAĞININ FAYDALARI

Saçları besler:  
Argan yağının en çok bilinen kullanımı saçlar içindir. Matlaşan ve kırılan saçlar için birkaç damla argan yağı ile saç diplerinize ve uçlarına masaj yapabilirsiniz. Aynı zamanda saçların elektriklenmesini de önleyecektir.
Kuruyan cildi canlandırır:
Cildinizin sağlıkla ışıldamasını ve canlı görünmesini istiyorsanız argan yağı kullanabilirsiniz. Özellikle kış aylarında kuruyan cildinizi argan yağıyla yenileyebilirsiniz.
Cildinizi temizleyip tonik uyguladıktan sonra elmacık kemikleri, alın, çene ve burnunuzun kenarlarına ince bir tabaka halinde uygulayın. Masaj yaparak cildinizin yağı emmesini sağlayın. Dudaklarınız kuruduğunda da argan yağı uygulayabilirsiniz.
Çatlayan topuklarınızı yumuşatmak için de argan yağı kullanmanız faydalı olacaktır. Gece yatmadan önce topuklarınıza argan yağı uygulayın, pamuklu bir çorap giyin ve yatın. Düzenli olarak uyguladığınızda yumuşacık ayaklara sahip olacaksınız.
Gözaltı torbalarına iyi gelir
Göz çevresindeki siyah halkalar ve şişkinliklerden sıkıldıysanız argan yağı kullanarak bu sorunla vedalaşabilirsiniz. Oldukça hassas olan gözaltındaki deriye yumuşak parmak hareketleri ile argan yağı içeren ürünleri nazikçe uygulayarak canlanmış ve aydınlanmış göz altına sahip olabilirsiniz.
Kuruyan Elleri Yumuşatır
Çatlayan, kuruyan, kızaran ve kaşınan ellerinizi argan yağı uygulayarak yumuşatabilirsiniz. Düzenli kullanıldığında argan yağı ellerinizi pamuk gibi yumuşacık yapacaktır.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...