15 Nisan 2014 Salı

YAZ İÇİN HAZIR MISINIZ?

Yaz gelsin diye gün sayanlar kimler?

Yaz ile beraber büyük sorunsalı çiller, cilt lekeleri güneş ışınları ile hayatımıza girecekler. Peki siz bunun için ne gibi önemler aldınız?



Yazımıza yaz aylarını hedef alarak başlamamızı sakın güneş ışınlarından sadece yaz aylarında korunmalı diye algılamayın. Çünkü yaz aylarında olduğu gibi güneşten korunma kış aylarında da önemli. Kar, güneş ışınlarının %80ini yansıtır ve deride hasara ve güneş yanıklarına sebep olabilir. Dağda yapılan kış sporları güneş yanığı riskini arttırır, çünkü yüksek rakımlı yerlerde güneş ışınlarını bloke eden atmosfer daha incedir.

Güneş korumalı cilt/makyaj ürünleri kullanmak, cildimiz ve hatta çok sık unuttuğumuz ellerimiz için çok önemli. Çünkü vucudumuzda ilk eller yaşı ele verir! Bu nedenle havalar ısınıp, denizlere girerken bronzlaşma sevdamızı bir kez daha gözden geçirmeliyiz. Misa açık havada çalışan insanların veya güneşten koruyucu kullanmadan güneş banyosu yapan kişilerin ciltleri sert, kaba bir görünüm alır ve bu kişiler olduklarından daha yaşlı görünür.




Cilt Tipinize Göre Güneşten Nasıl Korunmalısınız?

Güneş ışınlarından etkilenme, kişiden kişiye, genetik yapı, derideki melanin miktarı,güneş ışınını takiben melanin yapma yani bronzlaşma derecesine göre farklılık gösterir. Bu özelliklere göre belirlenen cilt tiplerinin, korunmasız ve eritem oluşmadan güneşte kalabilecekleri süre de farklıdır.

1. Tip:Çok açık ten,çok hassas cilt, çok miktarda çil,mavi göz rengi, kızıl saç rengi,kolay yanar ancak bronzlaşmaz.
2.Tip:Açık ten, hassas cilt,çilli,mavi,gri,yeşil göz rengi,açık saç rengi,kolay yanar,çok az bronzlaşır.
3.Tip:Buğday ten,normal cilt,az miktarda çil,ela kahverengi göz rengi, kumral saç rengi,az yanar,zamanla bronzlaşır.
4.Tip:Esmer ten,hassas olmayan cilt,çilsiz,koyu göz rengi, koyu saç rengi,çok az yanar,kolay bronzlaşır.
5. Tip:(Zenciler)Siyah ten, dayanıklı cilt, siyah göz rengi, siyah saç rengi,yanmaz.

Bebekler,alerjik, hassas ve 1. Tip cildi olanların korunmasız güneşte kalabilecekleri süre 5-10 dakika,2. Tip cildi olanların 10-20 dakika,3. tip cildi olanların 15-25 dakika,4. Tip cildi olanların 20-30 dakikadır. 5. Tipi oluşturan zencilerin güneşte kalma süreleri uzundur ve hiç yanmazlar. Bununla birlikte cilt kanseri olma riski onlar için de geçerlidir.



Ancak unutmamak gerekir ki güneş, kemiklere oldukça faydalıdır. Yeteri kadar olduğunda.. Güneşten korunmak için güneş ürünleri kullanmayı unutmayalım.

Cilt tipiniz için bir çok markanın ürününe dermomarket güvencesiyle ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...