8 Nisan 2014 Salı

CİLT BAKIMININ ÖNEMİNİN FARKINDA MISINIZ?

Sağlıklı bir cilt için neler yapıyorsunuz? Yada cildinizin sağlıklı olup olmadığını nereden biliyorsunuz?

İyi bakılan cilt bizce en az diğer organlarımız kadar önemli. Nasıl ki sağlıklı beslenip, spor yaparak zinde kalmak istiyorsak temiz ve sağlıklı bir cilt ile yaşımızı gizlememiz mümkün!




Eğer düzenli uyumuyorsanız, düzenli beslenmiyorsanız ve mutlaka her gün 2 lt suyunuzu içmiyorsanız baştan kaybetmiş sayılabilirsiniz. Bunların yanı sıra cildiniz için doğru ürün seçmek çok önemli. Cildinize uygulayacağınız ürünleri almadan önce mutlaka bir uzmana danışmalı ve içerikleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Cilt tipinize uygun ürünler kullanmalı, cildinize gereken bakımı doğru ürün seçerek yapmalısınız. Cilt bakım malzemelerinin yanında makyaj malzemelerinizin seçimi de çok önemlidir, içeriklerini mutlaka okumalısınız.




Peki cilt tipinizi danışabileceğiniz bir uzman yok ise kendiniz nasıl anlayabilirsiniz?

Sabah uyandığınızda temiz bir yaprak mendili burun ve yanaklarınıza bastırıp 5 sn bekletin. Eğer yağlı bir cildiniz varsa yüzünüzü sildiğiniz kağıt mendilin özellikle yanaklarınız, burnunuz ve alnınızla temas ettiği bölümlerinde cildinizdeki yağın izlerini göreceksiniz. Normal cilt tipine sahipseniz yüzünüzü sildiğiniz kağıt mendilde herhangi bir yağ kalıntısı olmayacaktır. Hassas cilt çoğunlukla kuru ve gergin hissetmeye meyilli olur. Kolayca tahriş olabilir.  Genel olarak, hassas ciltte kaşıntı ve yanma hissinin olduğu kırmızımsı ve pullu alanlar gözlemlenir.

dermomarket.com 'da tüm cilt tipinize uygun ürünleri bulabilirsiniz.

Sizin cildiniz nasıl?

1 yorum :

  1. Çok güzel bir sayfa olmuş:) Ellerinize sağlık...
    Beniö bloguma da beklerim
    Life of Yasmina: http://lifeof-yasmina.blogspot.com.tr/
    Facebook Sayfa: https://www.facebook.com/pages/Life-of-Yasmina/477430855698011

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...