30 Nisan 2014 Çarşamba

DİYET ANLAYIŞINIZI GÖZDEN GEÇİRİN

Yaz yaklaşırken, en çok bahar aylarında aklımı çeler fazla kilolar. Herkesi birden telaş alıyor!

Ortalıkta dolanan bir çok liste, uzman derken, her bir bilgi kafa karıştırdığı gibi çoğu zaman bizi yanlışta yönlendiriyor. Bu nedenle aslında her daim kişiye özel uygulanan diyetler ve mutlaka uzman yardımcısı şart!



Biz size yaz için bir liste yerine , doğru bilinen yanlışlara ışık tutmak istedik.
uzmanlarca derlenen bu listeyi birlikte inceleyelim, aslında ne gibi hatalar yapıyoruz...



*Sıcak su içmek zayıflatır mı?

Sıcak ve soğuk Suyun tek farkı mideden boşalma hızlarının farklı olmasıdır. Sıcak su mideden daha geç boşaldığından tokluk hissi oluşturabilir. Ülkemizde su tüketiminin bu kadar yetersiz olduğu dikkate alınırsa "hangi ısıda olursa olsun, yeter ki bol miktarda su tüketin' şeklinde önerilerde bulunmak daha doğru olacaktır.


*Diyette meyve sınırsız tüketilebilir mi?

Meyveler, meyve şekeri olan fruktozu içermektedir. Dolayısı ile aşırı tüketimi gereksiz kalori alımına sebep olacaktır.


*Akşam 19.00' dan sonra bir şey yenmemeli midir?

Saat sınırlaması bireyden bireye farklılık göstermektedir. Örneğin gece çok geç saatlerde uyuyan bir birey için akşam yemeği Saati daha geç bir zamana çekilebilir.


*Kızarmış ekmeğin kalorisi daha mı düşüktür?

Ekmek kızartıldığı zaman sadece yapısındaki Suyu kaybeder. Dolayısı ile enerjisi aynı kalır. Yapısında az miktarda da olsa bulunan Proteinin kalitesi ısı etkisi ile düşer.


* “Geçen sene aç kalarak 5 kilo vermiştim”

Herkes aç kalarak kolayca kilo vereceğini düşünür. Diyetin ilk başlarında aç kalarak hızlıca kilo verirsiniz. Ama bir süre sonra metabolizmanız kendini yavaşlatacağından kilo vermeniz mümkün olmaz.2,5-3 saatte bir beslenerek metabolizmanızı yavaşlatmadan kilo vermek başarılı sonuca sizi ulaştırır.


* “Tüm gün taze sıkılmış meyve suyu içiyorum hem çok faydalı hem de kilo vermemi sağlıyor”

Taze sıkılmış meyve sularının diğer konsantre meyve suları gibi kalorisi oldukça yüksektir. Diyet yaparken taze sıkılmış meyve suyu yerine meyvenin kendisini yemeyi tercih ediniz.



* “Tek gıda rejimi hızla kilo verdiriyor” 

Tek gıda rejimi hızlı kilo vermenize neden olur ancak besin çeşitliliği sağlanmadığından vücutta birtakım vitamin-mineral eksiklikleri meydana gelir. Bu da çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...