10 Eylül 2014 Çarşamba

Siyah noktalardan kurtulmanın zamanı geldi


Hemen hemen her bayan cildindeki siyah noktalardan şikayetçidir. Cildimizin istenmeyen bu küçük misafirleri zamanla genişleyen gözenekler içerisinde biriken kir ve yağ tabakalarından oluşur. Yazımızda, cildinizi siyah noktalardan arındırmak için yapabileceğiniz bakım önerileri ve gözeneklerinizi sıkılaştırmak için uygulayabileceğiniz yöntemlerle ilgili bilgiler bulacaksınız.

Ciltte var olan sorunlar için öncelikli olarak bir dermatoloğa danışıp cildiniz için önerilen ürünleri tercih etmek daha doğru olacaktır. Cildinizdeki gözenekler genişlemiş ise bu cilt görünümünü olumsuz yönde etkilemenin yanında sivilce oluşumu içinde zemin hazırlar. Özellikle yağlı cilt tipine sahip kişilerde genişlemiş gözenekler ile daha çok karşılaşılır. İyi temizlenmemiş, yağı ve kiri birikmiş ciltlerde gözeneklerin büyümesi kaçınılmazdır. Çünkü gözenekler, çevre ile organizmamız arasında işçi gibi çalışırlar ve bir sorun olduğunda ilk sinyali onlar verirler. Gözeneklerin büyümesi ayrıca başka cilt sorunlarını da yanına çağırır; sivilce ve siyah noktalar gibi. Cildinizi bu gibi problemlerden korumak için sizlere birkaç önerimiz var.


Cilt temizliğinize ve cildinizi nemli tutmaya özen gösterin:
Öncelikle cilt tipinize uygun ürünler seçmelisiniz. Cilt tipinize uygun bir temizleme ürünü seçtikten sonra her akşam düzenli olarak cildinizi temizlemeli, toniklemeli ve nemlendirici uygulamanız gerekmektedir. Tonikleme işlemi temiz olan cildinizdeki gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur. Unutmayın cilt yenilenmesine yardımcı olan hücreler geceleri siz uykudayken daha hızlı çalışır. Bu sebeple her akşam yatmadan uygulayacağınız bakım ile cildiniz daha canlı, taze ve genç görünecektir.




Belli aralıklarla mutlaka maske ya da peeling uygulamanız cildiniz için son derece önemlidir. Yağlı bir cilde sahipseniz üç günde bir yüzünüzü nazikçe ovarak peeling uygulamanız cildinizi ölü hücrelerden arındırır ve tazeler. Eğer normal cilt tipine sahipseniz haftada bir kez peeling uygulamanız yeterlidir. Cilt temizliğinin son adımı olan nemlendirici bir ürünle cildinizi besleyerek daha güze ve aydınlık bir cilde sahip olursunuz.

Var olan siyah noktalardan kurtulmak için:
Siyah noktalarınızdan kurtulmak içi kesinlikle onları sıkmamalısınız. Buhar banyosunun ardından yüzünüzü bir parça pamuk yardımıyla temizleyebilirsiniz. Uzmanlar siyah noktaların, sivilcenin habercisi olduğunu söylüyor. Sivilce ciltteki yağ bezlerinin salgıladığı sebum salınımındaki dengesizliğin ve iyi temizlenmeyen cildin göstergesidir ve sivilce tedavisi siyah nokta tedavisinden daha zordur. Cildinizi bunlardan korumak için bakım rutinlerinizde kullanabileceğiniz bir çok marka vardır. Artık neredeyse her cilt tipine ve sorununa göre ürünler geliştiren dermokozmetik firmaların bu sorunlara yönelik bakım ve temizleme ürünleri bulunmaktadır.Bu 
firmalardan ve ürün gruplarından bir kaçını saymamız gerekirse;

Ren, Uriage Hyseac ve Dr. Murad firmalarının siyah noktalarla mücadele etmenize yardımcı olacak bakım ürünleri bulunmaktadır. Cilt temizlik rutininizde bioderma, Babe, Avene markasının temizleme ürünlerini kullanabilirsiniz Tonik seçiminizi yaparken gözenek sıkılaştırıcı bir tonik olmasına özen gösterin. La roche posay, Caudalie, REN Clarimatte markalarına ait toniklerden  seçebileceğiniz gibi bir çok markada bu ve benzeri ürünler bulabilirsiniz. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...